”Ajauduin pilateksen pariin vähän vahingossa. Pilates kiinnosti, mutta en oikein tiennyt millaista se olisi. Olin monta kertaa yrittänyt tykätä joogasta, mutta jotenkin en useista kokeilukerroista huolimatta päässyt jujuun mukaan.

Tulin Kertun pilatestunneille lyhyen kurssin kautta. Se sytytti kiinnostuksen kokeilla enemmän. Pilates ei ollut lempeää huokailua tai pelkkää venyttelyä vaan siinä sai pääsi nopeasti tekemisen meininkiin ja sai hien pintaan. Olin kaivannut raskauden jäljiltä liikuntamuotoa, jossa saisi kunnolla tehoja irti kropasta siinä ajassa, mikä ruuhkavuosien keskellä on irrotettavissa. Toisaalta esimerkiksi kuntosaliharjoittelu ja vaikkapa crossfit tuntuivat aivan liian armottomilta heikossa kunnossa olevalle kropalle.

Tuloksiakin salilta tuli, mutta koko ajan tuntui nihkeältä. Lopulta sali jäi, koska en jaksanut löytää siihen motivaatiota. Kun aloitin pilateksen, löysin säännöllisen harjoittelun jälkeen ehkä tähänkin syyn. Syvät lihakseni olivat niin rapakunnossa, ettei kuntosaliharjoittelu korjannut ongelmien alkusyitä. Kun kuntosalilla piti vaikkapa punnertaa, ei se onnistunut vaikka tekniikka oli periaatteessa kunnossa – ja miten olisikaan voinut, kun ei ollut syviä lihaksia, jotka olisivat antaneet tukea oikean asennon ylläpitämiseen.

Pilates tuntui oikealta liikunnalta mutta oli silti tosi armollista oman kropan rajoitteiden suhteen. Tähän auttoi varmasti todella paljon se, että Kertun pilatestunneilla ryhmät ovat pieniä ja oikeita asentoja korjataan jämäkästi mutta lempeästi.

Kun koko ajan sai omassa tekemisessään hyvää ohjausta on ollut mahtavaa huomata myös se, että kerrankin olen löytänyt itselleni liikuntamuodon jossa voin systemaattisesti kehittyä. Olen kokeillut paljon kaikenlaista, mutta aina tuntenut olevani liian huono harrastamaan lajia. Vanhat koululiikuntavihat ovat puskeneet pintaan. Täällä on kuitenkin voinut aloittaa juuri siitä kohtaa, missä itse on menossa ja mihin oma kroppa kykenee. Ja iloita siitä, kun hiljalleen huomaa, mitä omasta kropastaan voi saada irti ja että sen kanssa voi voida hyvin.”

-Anne

”Pilates ei ollut lempeää huokailua tai pelkkää venyttelyä”
Pilates Studio Classic